Guacamole nátierka

Čas prípravy Zložitosť Cena
  15 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

1 avokádo
1 väčší strúčik cesnaku
1 ČL sušenej alebo nakrájanej čerstvej petržlenovej vňate
väčšia štipka čierneho korenia
soľ podľa chuti
1 kávová lyžička citrónovej alebo limetkovej šťavy
čerstvé paradajky


Príprava

1. Avokádo a cesnak očistíme, avokádo pokrájame na kocky, cesnak roztlačíme, pridáme ostatné prísady a rozmixujeme na hladký krém.

2. Nátierku podávame natretú na hrianky alebo na celozrnné pečivo, obložíme plátkami paradajok.

Použitá citrónová šťava nielen dochucuje nátierku, ale zabraňujem tomu, aby nestratila peknú zelenú farbu a nezhnedla.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Orechové guľky
Vaječný punč s rýnskym vínom
Rezne z Nivy
Zaklepávaný bravčový rezeň
Letný šalát s ananasom
Kávovo-čokoládová mousse torta
Syrové fašírky
Pečený Hermelín s tymiánom
Falošná krtková torta
Syrová torta - Cheesecake