Guacamole nátierka

Čas prípravy Zložitosť Cena
  15 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

1 avokádo
1 väčší strúčik cesnaku
1 ČL sušenej alebo nakrájanej čerstvej petržlenovej vňate
väčšia štipka čierneho korenia
soľ podľa chuti
1 kávová lyžička citrónovej alebo limetkovej šťavy
čerstvé paradajky


Príprava

1. Avokádo a cesnak očistíme, avokádo pokrájame na kocky, cesnak roztlačíme, pridáme ostatné prísady a rozmixujeme na hladký krém.

2. Nátierku podávame natretú na hrianky alebo na celozrnné pečivo, obložíme plátkami paradajok.

Použitá citrónová šťava nielen dochucuje nátierku, ale zabraňujem tomu, aby nestratila peknú zelenú farbu a nezhnedla.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Zapekané rybie filé v syrovej omáčke
Znojemský guláš I.
Farizejská káva
Koktail - Piña Colada
Jelenie ragú na červenom víne
Králik na šampiňónoch
Celozrnné špagety s artičokami a sušenými paradajkami
Kura na červenom víne - Coq au vin
Viedenský zákusok
Mäsové guľky v paradajkovo-pomarančovom ragu