Cesnaková omáčka

Čas prípravy Zložitosť Cena
  30 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

4 ČL masla
20 ml mlieka
2 ks párkov
10-20 strúčikov cesnaku
soľ, biele alebo čierne mleté korenie


Príprava

Z masla a múky urobíme svetlú zápražku. Zalejeme ju vodou a mliekom. Rozšľaháme a 10 minút povaríme. Do omáčky vložíme na kolieska nakrájané párky a cesnak, poprípade dosolíme a okoreníme. Môžeme zjemniť mliekom alebo smotanou. Podávame so zemiakmi alebo knedľou.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Schwarzwaldský pohár
Pudingová bábovka
Ragú z bravčového mäsa
Bravčová panenka s omáčkou z červeného korenia
Insalata Caprese - Caprese šalát
Pikantná cesnaková nátierka
Jablkové koláčiky
Cuba Libre
Zapekané palacinky s karamelovým pudingom
Plnka ako príloha k pečenej hydine
PRIHLÁSENIE