Cesnaková omáčka

Čas prípravy Zložitosť Cena
  30 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

4 ČL masla
20 ml mlieka
2 ks párkov
10-20 strúčikov cesnaku
soľ, biele alebo čierne mleté korenie


Príprava

Z masla a múky urobíme svetlú zápražku. Zalejeme ju vodou a mliekom. Rozšľaháme a 10 minút povaríme. Do omáčky vložíme na kolieska nakrájané párky a cesnak, poprípade dosolíme a okoreníme. Môžeme zjemniť mliekom alebo smotanou. Podávame so zemiakmi alebo knedľou.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Karamelky
Francúzka cibuľová polievka
Papriková sekaná
Ovocné rezy s Tangom
Jelenie ragú na červenom víne
Kakaová roláda s orechovým krémom
Fašiangové šišky
Ríbezľové mlieko
Mäso dvoch vôni a chutí
Berlínsky zemiakový šalát