Cesnaková omáčka

Čas prípravy Zložitosť Cena
  30 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

4 ČL masla
20 ml mlieka
2 ks párkov
10-20 strúčikov cesnaku
soľ, biele alebo čierne mleté korenie


Príprava

Z masla a múky urobíme svetlú zápražku. Zalejeme ju vodou a mliekom. Rozšľaháme a 10 minút povaríme. Do omáčky vložíme na kolieska nakrájané párky a cesnak, poprípade dosolíme a okoreníme. Môžeme zjemniť mliekom alebo smotanou. Podávame so zemiakmi alebo knedľou.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Španielske vtáčiky
Zapekaný karfiol so zeleným hráškom
Jemný bratislavský šalát
Žemličky s hrozienkami
Kuracina na čínsky spôsob
Farizejská káva
Čerešňová torta z krehkého cesta
Bryndzová nátierka
Vanilkové rožteky
Jablkový koláč s ovsenými vločkami
PRIHLÁSENIE