Frankfurtská polievka

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

5 dkg prerastenej údenej alebo oravskej slaniny
2 PL oleja alebo masti
1 malá cibuľa
1 - 2 strúčiky cesnaku
2 - 3 stredné zemiaky
malá hlávka kelu
majoránka
drvená rasca
soľ, mleté čierne korenie
smotana
mletá červená paprika
1 PL múky
párky


Príprava

1. Na oleji, alebo masti vyškvaríme nakrájanú slaninu. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme do sklovita. Pridáme aj roztlačený cesnak a na rezance nakrájaný kel. Krátko restujeme, pridáme na kocky nakrájané zemiaky a zalejeme vývarom, príp. vodou.

2. Osolíme, okoreníme, dochutíme rascou a majoránkou. Keď sú zemiaky uvarené, zo smotany, múky a z červenej papriky urobíme zátrepku, zriedime s trochou horúcej polievky a zátrepku vlejeme do polievky. Dobre premiešame a pridáme na kolieska pokrájané párky. Polievku necháme opäť zovrieť a odstavíme z ohňa.

Podávame s čerstvým chlebom alebo s pečivom.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Holandské chlebíčky
Lyonský šalát
Babičkina jablková štrúdla
​Maková torta bez pečenia
Kávová torta
Pikantné čili
Slovenské medové krémeše
Teľacie rezne vo vínovom cestíčku
Horúca čokoláda s kávou
Kura v syrovom cestíčku