Marinované hovädzie pečené na rýnsky spôsob

Čas prípravy Zložitosť Cena
  120 minút
tento recept pridal(a) diana
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

800 g hovädzieho mäsa zo spodného šálu
50 g cibule nakrájanej na kolieska
¼ l červeného vínneho octu
1 ČL celého korenia
1 ČL horčič. semienok
1 bobkový list
soľ

Na omáčku:
2 PL margarínu
¼ l mäsového vývaru
2 PL červeného vína
40 g hrozienok
40 g medovníka
1 PL hladkej múky
3 PL kyslej smotany
soľ
petržlenová vňať
rajčiny podľa chuti


Príprava

1. Mäso vtesnáme do vyššieho úzkeho hrnca. Obložíme cibuľou, zalejeme octom, ¼ l prevarenej vody a posypeme korením. Prikryjeme pokrievkou, odložíme do chladu a počas 1 až 3 dní občas obrátime.

2. Na panvici pri strednej teplote rozpustíme margarín. Mäso vyberieme z marinády, osušíme, osolíme a opečieme z oboch strán. Pridáme vývar, červené víno a 3 lyžice marinády. Zakryté pokrievkou dusíme.

3. Namočíme si hrozienka. Hotové upečené mäso vyberieme na tanier. Hladkú múku zmiešame pomaly so smotanou a pri stálom miešaní prilejeme do šťavy . Pridáme hrozienka a postrúhaný medovník. Mierne povaríme.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Falošná držková polievka z hlivy
Biskupský chlebík II.
Croissanty so syrom mascarpone
Čokoládové buchtičky
Mäso v pikantnom páci
Rýchly koláč s rumovokakaovou polevou
Jahodovo-pomarančový džem
Karamelky
Medové rezy
Cibulová polievka s taštičkami a nivou