Cestovinový nákyp so syrovou omáčkou

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a) diana
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

250 g makarónov
8 malých paradajok
2 PL masla
2 PL hladkej múky
3/8 l mlieka
200 g strúhaného syra (Eidam)
mleté čierne korenie
muškátový oriešok
3 PL parmezánu
soľ


Príprava

1. Predvaríme 2 l vody s trochou soli. Vložíme cestoviny, uvoľníme ich odo dna a 10 minút povaríme. Zlejeme. Paradajky obaríme, ochladíme a ošúpeme.
2. Múku speníme na rozpustenom masle, zalejeme mliekom a povaríme. Pridáme syr, omáčku odstavíme a premiešame.
3. Cestoviny s paradajkami zarovnáme do vymastenej nákypovej formy. Omáčku osolíme a okoreníme a dochutíme strúhaným muškátom a napokon nalejeme na cestoviny.
4. Povrch nákypu posypeme syrom. Pečieme v strede rozohriatej rúry. Nákyp je hotový, keď syr na povrchu vytvorí zlatožltú kôrku.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Veniec s kandizovaným ovocím
Vianočný punč
Paradajková omáčka
Ováliky z lístkového cesta
Kurča dusené na červenom víne
Dulový džem
Roláda z mletého mäsa s vajíčkom
Restované kuracie pečienky
Zemiaky so zeleninou a mäsom pečené v alobale
Americké krehké bábovičky s tekutým stredom
PRIHLÁSENIE