Čínska ostro-kyslá polievka a la Era

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

kuracieho mäsa
mrkva
petržlen
cibuľa
hlivy alebo iné hríby
sójová omáčka
vínny ocot
solamyl
chilli
bujóny
1 vajce


Príprava

1. Hríby namočíme asi na 20-30 min. do studenej vody, zeleninu pokrájame na úplne malé kúsky (móžme si pomócť s mixérom). Kuracie mäsko pokrájame tiež, najlepšie na tenké pásiky. Zeleninku a mäsko popražíme na oleji, dolejeme vodu, pridáme bujóny a hríby. Varíme kým zeleninka a mäso budú mäkké, asi 30 min.

2. Ochutíme sójovou omáčkou, vínnym octom, chilli (netreba šetriť, ale každý podĺa chuti).

3. Vajce rozšlaháme a pomaly zamiešame do polievky, vo vode rozmiešame Solamyl a postupne prilievame do polievky. Povaríme ešte 5-10 min. HOTOVO !!!!!!

FAJNOTKA! Doporučujem pri prechladnutí.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Ravioly so špenátovo-mäsovou plnkou
Kôprová omáčka
Parížské kocky
Koktail - Mint Julep
Sardelová nátierka
Vaječný koňak
Nátierka z údeného syra
Pečená kačka s pomarančom a zázvorovou cibuľou
Cookie s hnedým cukrom
Koláč bez vajec