Čínska ostro-kyslá polievka a la Era

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a) era004
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

kuracieho mäsa
mrkva
petržlen
cibuľa
hlivy alebo iné hríby
sójová omáčka
vínny ocot
solamyl
chilli
bujóny
1 vajce


Príprava

1. Hríby namočíme asi na 20-30 min. do studenej vody, zeleninu pokrájame na úplne malé kúsky (móžme si pomócť s mixérom). Kuracie mäsko pokrájame tiež, najlepšie na tenké pásiky. Zeleninku a mäsko popražíme na oleji, dolejeme vodu, pridáme bujóny a hríby. Varíme kým zeleninka a mäso budú mäkké, asi 30 min.

2. Ochutíme sójovou omáčkou, vínnym octom, chilli (netreba šetriť, ale každý podĺa chuti).

3. Vajce rozšlaháme a pomaly zamiešame do polievky, vo vode rozmiešame Solamyl a postupne prilievame do polievky. Povaríme ešte 5-10 min. HOTOVO !!!!!!

FAJNOTKA! Doporučujem pri prechladnutí.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Pomarančová bábovka
Vyprážané syrové halušky
Višňové rezy s ovsenými vločkami
Fazuľová polievka s klobásou
Panenka s rumovou omáčkou s ružovým korením
Jablkový koláč s černicami
Zapekané špagety s kuracím mäsom
Kura na červenom víne - Coq au vin
Zaklepávaný bravčový rezeň
Vianočný punč
PRIHLÁSENIE