Čínska ostro-kyslá polievka a la Era

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a) era004
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

kuracieho mäsa
mrkva
petržlen
cibuľa
hlivy alebo iné hríby
sójová omáčka
vínny ocot
solamyl
chilli
bujóny
1 vajce


Príprava

1. Hríby namočíme asi na 20-30 min. do studenej vody, zeleninu pokrájame na úplne malé kúsky (móžme si pomócť s mixérom). Kuracie mäsko pokrájame tiež, najlepšie na tenké pásiky. Zeleninku a mäsko popražíme na oleji, dolejeme vodu, pridáme bujóny a hríby. Varíme kým zeleninka a mäso budú mäkké, asi 30 min.

2. Ochutíme sójovou omáčkou, vínnym octom, chilli (netreba šetriť, ale každý podĺa chuti).

3. Vajce rozšlaháme a pomaly zamiešame do polievky, vo vode rozmiešame Solamyl a postupne prilievame do polievky. Povaríme ešte 5-10 min. HOTOVO !!!!!!

FAJNOTKA! Doporučujem pri prechladnutí.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Bezvaječné vanilkové rožky
Pohánkové rizoto so šampiňónmi a balkánskym syrom
Koláč "slnečnica"
Jahodový džem - klasický
Jablková torta s vanilkovým krémom
Pappa al pomodoro - Toskánska paradajková polievka
Mozaiková nátierka
Višňové rezy s ovsenými vločkami
Včelie bodnutie
Zapečená ryža s brokolicou