Čínska ostro-kyslá polievka a la Era
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
45 minút |      |      |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu

Prísady
kuracieho mäsa
mrkva
petržlen
cibuľa
hlivy alebo iné hríby
sójová omáčka
vínny ocot
solamyl
chilli
bujóny
1 vajce
Príprava
1. Hríby namočíme asi na 20-30 min. do studenej vody, zeleninu pokrájame na úplne malé kúsky (móžme si pomócť s mixérom). Kuracie mäsko pokrájame tiež, najlepšie na tenké pásiky. Zeleninku a mäsko popražíme na oleji, dolejeme vodu, pridáme bujóny a hríby. Varíme kým zeleninka a mäso budú mäkké, asi 30 min.
2. Ochutíme sójovou omáčkou, vínnym octom, chilli (netreba šetriť, ale každý podĺa chuti).
3. Vajce rozšlaháme a pomaly zamiešame do polievky, vo vode rozmiešame Solamyl a postupne prilievame do polievky. Povaríme ešte 5-10 min. HOTOVO !!!!!!
FAJNOTKA! Doporučujem pri prechladnutí.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Šalát na letnú večeruColeslaw šalátKapustové pagáčikyLasaňové rolky so šunkou, kuracím mäsom a oravskou slaninouOváliky z lístkového cestaMozaiková nátierkaCroissanty so syrom mascarponeMusakaSlávnostná štrúdľaFrancúzske zemiaky