Kuriatko na víne

Čas prípravy Zložitosť Cena
  90 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

4 kuracie štvrťky
500 g šampiňónov
2 póry
2 polievkové lyžice oleja
kúsok masla
soľ
čierne korenie
provensálske korenie
štipka cukru
2 dl kuracieho vývaru
1 dl bieleho vína
2 lyžičky solamylu
3 polievkové lyžice smotany
citrónová šťava


Príprava

1. Kuracie štvrťky rozdelíme na polovice. Šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky, pór na kolieska. Vo veľkej rajnici rozpálime olej a kuracie kúsky opečieme do zlata zo všetkých strán. Osolíme, okoreníme a jemne posypeme provensálskym korením. Podlejeme kuracím vývarom a vínom, pridáme maslo, zakryjeme a dusíme asi 30 minút.

2. Pridáme nakrájaný pór a šampiňóny a varíme ešte 10 minút. Na koniec pokrm zahustíme smotanou, v ktorej sme rozmiešali solamyl, a na miernom ohni ešte krátko povaríme. Dochutíme cukrom a citrónovou šťavou.

Podávame so zemiakovými kroketami ozdobené citrónom a petržlenovou vňaťou. Vynikajúce :-)




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Čiernobiele briošky
Krehké syrové rezy
Zemiakové knedle so žemľou
Kapustová "baba"
Hovädzie na červenom víne
Kapucínsky guláš
Kuracie prsia plnené so šušenými paradajkami a balkánskym syrom
Piškóty v lístkovom ceste
Pikantná zelerová nátierka
Zuzkin šalát
PRIHLÁSENIE