Dusené pečené hovädzie mäso na hubách

Čas prípravy Zložitosť Cena
  120 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

700 g pliecka
20 ihličiek rozmarínu
1 PL masla
¾ ČL soli
¼ ČL mletého čierneho korenie
1 PL oleja
1/8 l mäsového vývaru (alebo bujónu)
40 g sušených hríbov
1 cibuľa
¼ l smotany


Príprava

1. Mäso prešpikujeme rozmarínom. Olej a maslo v pekáči rozpálime, mäso na ňom opečieme dohneda. Osolíme a okoreníme, zalejeme vývarom, prikryjeme a dusíme.

2. Hríby namočíme do 1/8 l vody, očistíme a pokrájame cibuľu. V polovici dusenia oboje pridáme do výpeku a dusíme s mäsom.

3. Mäso preložíme na predhriaty tanier. Smotanu s výpekom vyvaríme do polohustej omáčky a dochutíme.

4. Mäso nakrájame ostrým nožom priečne cez vlákna na tenké plátky, omáčku podávame osobitne.

Podávame so zemiakovou kašou alebo opekanými zemiakmi.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Syrová roláda
Mäso na kondenzovanom mlieku
Slivkový koláč s posýpkou
Polievka Minestrone (talianska špecialita)
Čalamáda
Stredomorský zemiakový šalát so žltým melónom
Placky zo suchého chleba
Zapečená treska s jablkovým chrenom
Včelie bodnutie
Koktail - Harvey Wallbanger