Bravčové ragú z mletého mäsa
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
 120 minút |      |      |
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
500 g mletého pliecka
1 mrkva
1 petržlen
kúsok zeleru
1 malá konzerva hrášku
2 citróny
soľ
čierne korenie
hladká múka
2 PL posekanej petržlenovej vňate
mlieko alebo smotana
1 vajce
1 žĺtok
1 cibuľa
worcesterská omáčka
100 ml bieleho vína
olej
soľ
Príprava
1. Do mletého mäsa pridáme soľ, 1 celé vajce, asi 200 ml mlieka, mleté čierne korenie, soľ, petržlenovú vňať a hladkú múku podle potreby. Premiešame a necháme chvíľku v chladničke odpočinúť.
2. Z ochuteného mäsa urobíme malé guľky a vyprážame na oleji dozlata.
3. Na panvici dáme rozpustiť asi 2 PL masla, pridáme nakrájanú mrkvu, petržlen , cibuľu, zeler a necháme orestovať, až je zelenina mäkká.
4. Pridáme šťavu z jedného citróna a zamiešame. Do toho dáme 1 PL hladkej múky, zalejeme mliekom alebo smotanou, v ktorej sme rozšľahali žĺtok, pridáme asi 6 tenkých plátkov citrónu, kôru z jedného citróna, víno a necháme chvíľku povariť. Osolíme a kto chce dochutí si worcesterskou omáčkou.
Podávame s ryžou.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Hruškovo-slivkové galetteZaváranie paprík na maďarský pôsobVajcová polievkaJelenie ragú na červenom víneDžem z jahôd a ríbezľovej šťavyMandarínkový koláčViaczrnný chliebKysnutý koláč s nutellovou plnkouKoktail - Harvey WallbangerFašírka so syrom a pšenom