700 g pliecka
20 ihličiek rozmarínu
1 PL masla
¾ ČL soli
¼ ČL mletého čierneho korenie
1 PL oleja
1/8 l mäsového vývaru (alebo bujónu)
40 g sušených hríbov
1 cibuľa
¼ l smotany
1. Mäso prešpikujeme rozmarínom. Olej a maslo v pekáči rozpálime, mäso na ňom opečieme dohneda. Osolíme a okoreníme, zalejeme vývarom, prikryjeme a dusíme.
2. Hríby namočíme do 1/8 l vody, očistíme a pokrájame cibuľu. V polovici dusenia oboje pridáme do výpeku a dusíme s mäsom.
3. Mäso preložíme na predhriaty tanier. Smotanu s výpekom vyvaríme do polohustej omáčky a dochutíme.
4. Mäso nakrájame ostrým nožom priečne cez vlákna na tenké plátky, omáčku podávame osobitne.
Podávame so zemiakovou kašou alebo opekanými zemiakmi.