Cukety plnené mletým mäsom

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

4 cukety strednej veľkosti
2 väčšie cibule
5 strúčikov cesnaku
asi 500 g mletého mäsa
1 ČL strúhaného čerstvého zázvoru
1/2 ČL chilli
mleté čierne korenie
soľ
2 paradajky
zelená petržlenová vňať
asi 100 g strúhaného syra
olej


Príprava

1. Cukety po dĺžke rozkrojíme na polovicu a vydlabeme semiačka. Opečieme na oleji z oboch strán, keď zvláčnie, dáme na vymazaný plech.

2. Na oleji upražíme na jemno pokrájanú cibuľu a cesnak, pridáme mleté mäso a pražíme, kým zbelie. Pridáme korenie (chilli, čierne korenie, soľ) vmiešame pokrájanú petržlenovú vňať a pokrájané paradajky a ešte spolu prehrejeme.

3. Touto plnkou naplníme pripravené cukety, posypeme strúhaným syrom a pri 210 °C zapekáme 15-20 minút.

Podávame s uhorkovým alebo iným zeleninovým šalátom alebo pestrou oblohou. Môžeme podávať i s tatárskou omáčku.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Domáca mäsová paštéta
Schwarzwaldský pohár
Florentínky
Škvarkové pagáčiky
Kura v syrovom cestíčku
Horúca čokoláda - silná
Syrové roládky
Černicové želé (aj pre diabetikov)
Jablkovo-karamelová torta
Slovenské medové krémeše