4 cukety strednej veľkosti
2 väčšie cibule
5 strúčikov cesnaku
asi 500 g mletého mäsa
1 ČL strúhaného čerstvého zázvoru
1/2 ČL chilli
mleté čierne korenie
soľ
2 paradajky
zelená petržlenová vňať
asi 100 g strúhaného syra
olej
1. Cukety po dĺžke rozkrojíme na polovicu a vydlabeme semiačka. Opečieme na oleji z oboch strán, keď zvláčnie, dáme na vymazaný plech.
2. Na oleji upražíme na jemno pokrájanú cibuľu a cesnak, pridáme mleté mäso a pražíme, kým zbelie. Pridáme korenie (chilli, čierne korenie, soľ) vmiešame pokrájanú petržlenovú vňať a pokrájané paradajky a ešte spolu prehrejeme.
3. Touto plnkou naplníme pripravené cukety, posypeme strúhaným syrom a pri 210 °C zapekáme 15-20 minút.
Podávame s uhorkovým alebo iným zeleninovým šalátom alebo pestrou oblohou. Môžeme podávať i s tatárskou omáčku.