Viedenské rezy

Čas prípravy Zložitosť Cena
  90 minút
tento recept pridal(a) xena
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

Cesto:
250 g práškového cukru
4 vajcia
1 vanilínový cukor
1,25 dl oleja
1,25 dl mlieka
300 g polohrubej múky
1/2 balíčku prášku do pečiva

Náplň:
1 l pomarančového džúsu
2 krémové prášky alebo vanilkové pudingy
6 polievkových lyžíc cukru

Na ozdobu:
2,5 dl džúsu
5 dl smotany na šľahanie
2 stužovače šľahačky
2-3 balíčky dlhých piškót
čokoláda
rum


Príprava

1. Vajcia, cukor a vanilínový cukor vymiešame. Pridáme olej, mlieko a múku s kypriacim práškom. Cesto rozotrieme na vymazaný, pomúčený hlbší plech a upečieme.

2. Krém uvaríme z džúsu, krémových práškov a cukru. Teplý krém vylejeme na vychladnuté cesto a dáme do chladu.

3. Potom na krém natrieme dotuha vyšľahanú šľahačku so stužovačom. Piškóty namáčame do džúsu s rumom a poukladáme ich tesne vedľa seba na šľahačku. Vrch ozdobíme roztopenou čokoládou. Rezy krájame medzi piškótami.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Jablčný koláč s pudingom
Halušky maslové
Jemný bratislavský šalát
Pudingová bábovka
Kuracie Gordon Blue
Lahôdková nátierka
Kysnutý makový závin
Guacamole nátierka
Mrkvová nátierka s chrenom
Chrumkavá sviečkovica