Cestoviny so smotanovo šampiňónovu omáčkou
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
30 minút |      |      |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
30 dkg čerstvých šampiňónov
1 strúčik cesnaku
4-6 ks sušeých paradajok
250 ml smotany na šľahanie
1 kocka syrokrému
parmezán alebo Grana padano
biele korenie
soľ
olivový olej
špagety, makaróny, alebo iné cestoviny podľa chuti
Príprava
1. Šampiňóny pokrájame a orestujeme na olivovom oleji. Pridáme pokrájaný cesnak a restujeme ďalej, kým cesnak nezačne rozvoniavať.
2. Prilejeme smotanu a pridáme syrokrém. Omáčku za stáleho miešania pomaly varíme, pridáme nastrúhaný parmezán alebo syr Grana padano, biele korenie, soľ a nadrobno pokrájané sušené paradajky. Na miernom ohni varíme, kým omáčka nebude vláčna, krémová.
3. Medzitým v osolenej vode uvaríme cestoviny al dente, scedíme a polejeme omáčkou. Ihneď podávame.
Pri servírovaní posypeme strúhaným parmezánom, alebo syrom Grana padano.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Krehký chlebíček s pomarančovou kôrouBravčové rezne s ananásomŠunkové rožtekyFalošná držková polievka z hlivyOsviežujúca citrónová torta bez pečeniaJablkový hrnčekový koláčČokoládové taštičky s malinovou omáčkouŠišky - Donuts s čokoládovou polevouRajčiaková omáčkaPlnka ako príloha k pečenej hydine