Cestoviny so smotanovo šampiňónovu omáčkou

Čas prípravy Zložitosť Cena
  30 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

30 dkg čerstvých šampiňónov
1 strúčik cesnaku
4-6 ks sušeých paradajok
250 ml smotany na šľahanie
1 kocka syrokrému
parmezán alebo Grana padano
biele korenie
soľ
olivový olej
špagety, makaróny, alebo iné cestoviny podľa chuti


Príprava

1. Šampiňóny pokrájame a orestujeme na olivovom oleji. Pridáme pokrájaný cesnak a restujeme ďalej, kým cesnak nezačne rozvoniavať.

2. Prilejeme smotanu a pridáme syrokrém. Omáčku za stáleho miešania pomaly varíme, pridáme nastrúhaný parmezán alebo syr Grana padano, biele korenie, soľ a nadrobno pokrájané sušené paradajky. Na miernom ohni varíme, kým omáčka nebude vláčna, krémová.

3. Medzitým v osolenej vode uvaríme cestoviny al dente, scedíme a polejeme omáčkou. Ihneď podávame.

Pri servírovaní posypeme strúhaným parmezánom, alebo syrom Grana padano.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Čokoládová Charlotta (torta)
Francúzska cibuľačka s údeným mäsom
Kakaový medovník
Výborné šišky z rúry
Citrónové rezy
Bravčové na divoko
Studená misa v žemľovom venci
Fusilli s hovädzím mäsom a hubami
Slivkový koláč s mandľami
Syrové rohlíčky s cesnakom