Treska pečená v rúre

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a) diana
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

4 tresky po 350 g
1 PL citrónovej šťavy
trochu múky na obalenie
60 g roztopeného masla
soľ
mleté čierne korenie


Príprava

1. Mäso hneď po nákupe umyjeme, odstránime tmavšie kúsky a zvyšky kože. Osušíme a ponatierame citrónovou šťavou. Dáme v chlade odležať – mäso bude pevnejšie.

2. Tresky dobre usušíme, jemne obalíme v múke. V rúre rozohrejeme hlboký plech, potrieme ho maslom a ryby po položení na plech ešte ponatierame maslom.

3. Plech ihneď vložíme späť do rozohriatej rúry. Osolíme a okoreníme, podávame čerstvo upečené. Vhodná príloha môžu byť varené zemiaky s petržlenovou vňaťou a suchý rizling.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Ryba po provensálsky
Višňové rezy s ovsenými vločkami
Bulharská nátierka
Prekladané bravčové rezne
Štedrovečerná kapustnica mojej mamy
Cestoviny s omáčkou z mletého mäsa
Syrový šalát so šampiňónmi
Gaštanová pena
Lyonský šalát
Zapekané zemiaky so syrom
PRIHLÁSENIE