Bešamelová omáčka

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

50 g masla
50 g šalotky
50 g hladkej múky
25 g mäsový vývar
750 g mlieka
250 g sladkej smotany
50 g bieleho vína
0,1 g bobkových listov
0,1 g bieleho korenia
0,1 g muškátového orieška
15 g soli


Príprava

1. Na masle sa spení šalotka, zasypeme múkou, krátko sa ohreje, zaleje studeným vývarom, mliekom, nechá sa zovrieť. Varí sa pomaly 30 minút.
2. Do uvarenej omáčky sa pridá smotana, biele víno, bobkový list, krátko sa povarí. Omáčka sa precedí, dochutí bielym korením, muškátovým orieškom a soľou.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Plnený hermelín (2 verzie)
Cesnaková nátierka
Marinované hovädzie pečené na rýnsky spôsob
Jelenie ragú na červenom víne
Čalamáda
Citrónový koláč s mandľami
Šunkové závitky zapečené so syrom
Koktail - Vodka-tonic
Čokoládová pena s whisky
Sypaný jablkový koláč s ovsenými vločkami