Bešamelová omáčka

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a) zuzka
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

50 g masla
50 g šalotky
50 g hladkej múky
25 g mäsový vývar
750 g mlieka
250 g sladkej smotany
50 g bieleho vína
0,1 g bobkových listov
0,1 g bieleho korenia
0,1 g muškátového orieška
15 g soli


Príprava

1. Na masle sa spení šalotka, zasypeme múkou, krátko sa ohreje, zaleje studeným vývarom, mliekom, nechá sa zovrieť. Varí sa pomaly 30 minút.
2. Do uvarenej omáčky sa pridá smotana, biele víno, bobkový list, krátko sa povarí. Omáčka sa precedí, dochutí bielym korením, muškátovým orieškom a soľou.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Vyprážané syrové halušky
Rýchla čerešňová bublanina (hrnčeková)
Jablkový závin s marcipánom I.
Kyslá zemiaková polievka so sušenými hubami
Jarná kalerábová polievka s mäsovými knedličkami
Prasačie ušká z lístkového cesta
Bravčové ragú z mletého mäsa
Jablkové mafiny
Horúca čokoláda s kávou
Výborné maslové pagáčiky
PRIHLÁSENIE