Bešamelová omáčka
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
45 minút |      |      |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
50 g masla
50 g šalotky
50 g hladkej múky
25 g mäsový vývar
750 g mlieka
250 g sladkej smotany
50 g bieleho vína
0,1 g bobkových listov
0,1 g bieleho korenia
0,1 g muškátového orieška
15 g soli
Príprava
1. Na masle sa spení šalotka, zasypeme múkou, krátko sa ohreje, zaleje studeným vývarom, mliekom, nechá sa zovrieť. Varí sa pomaly 30 minút.
2. Do uvarenej omáčky sa pridá smotana, biele víno, bobkový list, krátko sa povarí. Omáčka sa precedí, dochutí bielym korením, muškátovým orieškom a soľou.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Plnený hermelín (2 verzie)Cesnaková nátierkaMarinované hovädzie pečené na rýnsky spôsobJelenie ragú na červenom víneČalamádaCitrónový koláč s mandľamiŠunkové závitky zapečené so syromKoktail - Vodka-tonicČokoládová pena s whiskySypaný jablkový koláč s ovsenými vločkami