Bešamelová omáčka

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a) zuzka
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

50 g masla
50 g šalotky
50 g hladkej múky
25 g mäsový vývar
750 g mlieka
250 g sladkej smotany
50 g bieleho vína
0,1 g bobkových listov
0,1 g bieleho korenia
0,1 g muškátového orieška
15 g soli


Príprava

1. Na masle sa spení šalotka, zasypeme múkou, krátko sa ohreje, zaleje studeným vývarom, mliekom, nechá sa zovrieť. Varí sa pomaly 30 minút.
2. Do uvarenej omáčky sa pridá smotana, biele víno, bobkový list, krátko sa povarí. Omáčka sa precedí, dochutí bielym korením, muškátovým orieškom a soľou.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Kapustový šalát Coleslaw so šunkou
Teľacie rezne vo vínovom cestíčku
Zapekané vajcia s chrenom
Šalát "RUMCAJS"
Sladkokyslá sterilizovaná hliva so zeleninou
Syrová omeleta so šunkou
Pstruh s mandľami
Ríbezle s jablkami
Losos so švédskou omáčkou
Zemiakový guláš so zeleninou
PRIHLÁSENIE