500 g cibule
1 liter mäsového vývaru (bujón)
30 g masla
100 g mäkkého syra
30 g múky
menšie krajce chleba
petržlenová vňať
soľ
mleté čierne korenie
Príprava
1. Cibuľu pokrájame na tenké kolieska a na masle s trochou soli prikryté dusíme, kým cibuľa úplne nezmäkne. Medzitým viackrát pomiešame. Zmäknutú cibuľu posypeme múkou, pomiešame, prilejeme vývar, ochutíme čiernym korením a už bez pokrývky varíme, kým sa cibuľa takmer úplne rozvarí.
2. Medzitým krajce chleba nasucho opražíme. Na hrianky natrieme mäkký syr. Horúcu polievku naberieme do tanierov. Do každého taniera vložíme jednu hrianku so syrom. Posypeme posekanou petržlenovou vňaťou a ihneď podávame.