Francúzka cibuľová polievka

Čas prípravy Zložitosť Cena
  120 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

500 g cibule
1 liter mäsového vývaru (bujón)
30 g masla
100 g mäkkého syra
30 g múky
menšie krajce chleba
petržlenová vňať
soľ
mleté čierne korenie


Príprava

1. Cibuľu pokrájame na tenké kolieska a na masle s trochou soli prikryté dusíme, kým cibuľa úplne nezmäkne. Medzitým viackrát pomiešame. Zmäknutú cibuľu posypeme múkou, pomiešame, prilejeme vývar, ochutíme čiernym korením a už bez pokrývky varíme, kým sa cibuľa takmer úplne rozvarí.
2. Medzitým krajce chleba nasucho opražíme. Na hrianky natrieme mäkký syr. Horúcu polievku naberieme do tanierov. Do každého taniera vložíme jednu hrianku so syrom. Posypeme posekanou petržlenovou vňaťou a ihneď podávame.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Provensálska nátierka
Cuba Libre
Čiernobiele briošky
Jablková bábovka s orieškovou griliážou
Zemiakový guláš so zeleninou
Kurča dusené na červenom víne
Nátierka z filé a la homár
Hlivové rezne
Zemiakovo-kapustové placky
Domáca klobása