200 g vareného hovädzieho mäsa
850 ml konzerva húb
1 cibuľa
3 PL masla
1 PL hladkej múky
¼ l smotany
1 ČL mäsového extraktu
soľ
½ ČL mletého čierneho korenia
4 PL nasekanej petržlenovej vňate
Príprava
1. Huby opláchneme horúcou vodou, zbavíme sliznatého nálevu. Necháme ich dobre odkvapkať a veľké kúsky nakrájame.
2. Očistenú cibuľu pokrájame nadrobno. Huby po malých častiach opečieme na masle, hotové prekladáme do cedidla. Výpek zriedime trochou vody a prefiltrujeme.
3. Na zvyšku masla opečieme cibuľu. Poprášime múkou, zamiešame, pridáme smotanu, hubovú šťavu a korenie.
4. Omáčku miešame, kým nezačne pomaly hustnúť. Výrazne ju ochutíme, pridáme na kocky nakrájané mäso a huby a zohrejeme. Napokon ochutíme petržlenovou vňaťou.