Bravčové medailónky so slivkami

tento recept pridal(a) na www.dobroty.sk

Prísady

800 g bravčovej sviečkovice
50 g masla
1 malý pór
3 PL brandy
200 g sliviek
soľ
mleté čierne korenie


Príprava

1. Sviečkovicu nakrájame na hrubšie plátky, ochutíme soľou a korením. Pór očistíme, prekrojíme napoly a dôkladne umyjeme. Jednotlivé lístky nakrátko ponoríme do horúcej vody.

2. Osušené listy póru obtočíme okolo plátkov mäsa. Podľa potreby môžeme pór prichytiť aj špáradlami.

3. Maslo rozohrejeme na panvici a mäso na ňom 10 minút opekáme. Potom podlejeme brandy. Hotové mäso vyberieme z panvice a uložíme na teplé miesto.

4. Slivky zbavíme kôstok, vložíme do výpeku a necháme niekoľko minút podusiť. Na taniere poukladáme mäso a pridáme slivky. Podávame s prílohou podľa vlastného výberu.