Prekladaný karfiol

Čas prípravy Zložitosť Cena
  90 minút
tento recept pridal(a) zuzka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

75 dkg zemiakov
1 kg karfiolu
1 cibuľa
25 dkg mrkvy
2 kusy zelerovej vňate
2 PL oleja
40 dkg mletého mäsa
2 PL paradajkového pretlaku
1 dl zeleninovej polievky (bujón)
2 PL masla
2 PL múky
150 g šľahačkovej smotany
muškátový oriešok
5 dkg strúhaného syra
soľ
korenie


Príprava

1. Zemiaky v šupke varíme 15-20 minút a očistíme. Na ružičky rozobratý karfiol uvaríme v 5 dl osolenej vody. (Vodu nevylejeme)
2. Cibuľu, mrkvu a zelerovú vňať nakrájame na malé kúsky. Na rozpálenom oleji opražíme cibuľu a mleté mäso, pridáme mrkvu a zeler, osolíme a okoreníme. Pridáme paradajkový pretlak a zeleninový bujón. Varíme asi 10 minút.
3. na rozpálenom masle opražíme múku, dolejeme smotanu a vodu z karfiolu a pomiešame. Pri stálom miešaní privedieme do varu, ochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom. V omáčke roztopíme polovicu strúhaného syra.
4. Zemiaky nakrájame na kolieska a striedavo s karfiolom a s mletým mäsom poukladáme do zapekacej misy. Polejeme omáčkou a posypeme so zvyškom strúhaného syra. V predhriatej rúre pri 200 stupňoch pečieme 25-30 minút.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Hruškový koláč so smotanovým krémom
Výborné šišky z rúry
Mäso dvoch vôni a chutí
Guacamole nátierka
Párky v lístkovom ceste
Krémová šampiňónová polievka
Jogurtovo-čokoládové rezy
Cesnakový ľadový šalát s kuracím mäsom
Jahňací guláš s paradajkami
Lahôdková káva