1. Zemiaky v šupke varíme 15-20 minút a očistíme. Na ružičky rozobratý karfiol uvaríme v 5 dl osolenej vody. (Vodu nevylejeme)
2. Cibuľu, mrkvu a zelerovú vňať nakrájame na malé kúsky. Na rozpálenom oleji opražíme cibuľu a mleté mäso, pridáme mrkvu a zeler, osolíme a okoreníme. Pridáme paradajkový pretlak a zeleninový bujón. Varíme asi 10 minút.
3. na rozpálenom masle opražíme múku, dolejeme smotanu a vodu z karfiolu a pomiešame. Pri stálom miešaní privedieme do varu, ochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom. V omáčke roztopíme polovicu strúhaného syra.
4. Zemiaky nakrájame na kolieska a striedavo s karfiolom a s mletým mäsom poukladáme do zapekacej misy. Polejeme omáčkou a posypeme so zvyškom strúhaného syra. V predhriatej rúre pri 200 stupňoch pečieme 25-30 minút.