Bravčové karé na paprike s maslovými haluškami
  
    
    
      | Čas prípravy | Zložitosť | Cena | 
    
    |   120 minút |      |      | 
    
   
  
  tento recept pridal(a)  if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
  
  
   
  
  priemerné hodnotenie receptu
  
   
  
	 
    Prísady
    
    1 kg bravčového karé bez kosti
2 zelené papriky
1 väčšia cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 PL paprikového krému, môže byť aj štipľavý
soľ, mleté čierne korenie podľa chuti
1 ČL mletej červenej papriky
bravčová masť alebo olej na opekanie mäsa
Maslové halušky
30 dkg hladkej múky
2 vajcia
1 kávová lyžička soli
14 PL vody
5 dkg + 2 PL roztopeného masla    
    
    
    
    
    
    Príprava
    
    1. Bravčové karé pokrájame na rezne, jednotlivé rezne vyklepe, osolíme, okoreníme a na rozpálenom oleji postupne prudko opečieme. Opražené rezne vyberieme z výpeku a odložíme. 
2. Vo výpeku speníme nadrobno pokrájanú cibuľu a na rezance pokrájanú papriku. Pridáme pokrájaný cesnak a paprikový krém.
3.  Keď už cesnak rozvoniava, rajnicu stiahneme z ohňa, pridáme mletú červenú papriku, rýchlo premiešame a položíme naspäť na oheň. Po niekoľkých sekundách do rajnice vrátime rezne, premiešame, podlejeme vodou- aby zakrylo mäso,  ak treba, tak osolíme a okoreníme. Opatrne so soľou, lebo aj paprikový krém môže byť slaný.
4. Rajnicu zakryjeme pokrývkou a mäso pri občasnom premiešaní varíme do zmäknutia. Kým sa mäso varí, pripravíme si maslové halušky.
5. Maslové halušky: Vajcia rozhabarkujeme so soľou, pridáme múku,  vodu a dobre premiešame, pridáme 5 dkg roztopeného maslo a vypracujeme stredne riedke cesto, ktoré necháme odpočívať pol hodinu.  Do väčšieho hrnca dáme vrieť vodu posolenú 1 lyžicou soli. Halušky hádžeme pomocou haluškára do vriacej vody. Keď halušky vyplávajú na povrch, scedíme ich a premiešame s 2 lyžicami roztopeného masla. Podávame ako prílohu ku gulášom, ku kurati na paprike alebo na smotane....atď.
Mäso podávame s maslovými haluškami a s nakladanou zeleninou.    
    
   
    Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Zapekané cestovinyFrancúzske zemiakyMirabelkový koláč s posýpkouCícerová nátierkaNugátové rezyPečený losos na pomarančochZapekaný karfiol so šunkouŠišky s jablkamiZelené rezance so šampiňónmiÚdené bravčové stehno na grile