Cestoviny s fazuľovo-paradajkovou omáčkou
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
45 minút | | |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
400 g zrelých paradajok alebo 400 g lúpaných paradajok z konzervy
1 stredná cibuľa
2 strúčiky cesnaku
sušené alebo čerstvé bylinky - oregano, bazalka, rozmarín podľa chuti, petržlenová vňať
250 g bielej fazule z konzervy
40 g oravskej alebo anglickej slaniny
soľ
mleté čierne alebo biele korenie
400 g cestovín - farfalle, penne, pappardelle...
2 PL olivového oleja
40 g parmezánu alebo Grana padano
Príprava
1. Paradajky olúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu, cesnak očistíme a nadrobno pokrájame. Čerstvé bylinky tiež nakrájame nadrobno. Fazuľu scedíme.
2. Oravskú slaninu pokrájame na malé kocky a opražíme. Pridáme pokrájanú cibuľu a cesnak, restujeme do sklovita. Pridáme paradajky a bylinky, osolíme, okoreníme podľa chuti a na miernom ohni varíme kým omáčka zhustne, cca 20 minút. Nakoniec pridáme fazuľu a prevaríme.
3. Medzitým v mierne osolenej vode uvaríme cestoviny podľa návodu. Uvarené cestoviny scedíme, polejeme olivovým olejom a pomiešame. Rozdelíme na taniere. Na cestoviny rozdelíme fazuľovú omáčku. Jednotlivé porcie posypeme strúhaným syrom a podávame.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Bravčová roláda plnená jablkami a slivkamiEncián (syr s bielou plesňou) v lístkovom cesteBaranina s mrkvouBiskupský chlebíkHlivová omáčkaCesnakové kapsyKapustové pagáčikyKurča dusené na červenom víneVeľkonočný baránokPudingová bábovka