Cestoviny s fazuľovo-paradajkovou omáčkou

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a) zuzka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

400 g zrelých paradajok alebo 400 g lúpaných paradajok z konzervy
1 stredná cibuľa
2 strúčiky cesnaku
sušené alebo čerstvé bylinky - oregano, bazalka, rozmarín podľa chuti, petržlenová vňať
250 g bielej fazule z konzervy
40 g oravskej alebo anglickej slaniny
soľ
mleté čierne alebo biele korenie
400 g cestovín - farfalle, penne, pappardelle...
2 PL olivového oleja
40 g parmezánu alebo Grana padano


Príprava

1. Paradajky olúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu, cesnak očistíme a nadrobno pokrájame. Čerstvé bylinky tiež nakrájame nadrobno. Fazuľu scedíme.

2. Oravskú slaninu pokrájame na malé kocky a opražíme. Pridáme pokrájanú cibuľu a cesnak, restujeme do sklovita. Pridáme paradajky a bylinky, osolíme, okoreníme podľa chuti a na miernom ohni varíme kým omáčka zhustne, cca 20 minút. Nakoniec pridáme fazuľu a prevaríme.

3. Medzitým v mierne osolenej vode uvaríme cestoviny podľa návodu. Uvarené cestoviny scedíme, polejeme olivovým olejom a pomiešame. Rozdelíme na taniere. Na cestoviny rozdelíme fazuľovú omáčku. Jednotlivé porcie posypeme strúhaným syrom a podávame.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Kura so sladkou chilli omáčkou
Francúzka cibuľová polievka
Cesnaková omáčka
Pomarančová roláda s polevou
Pohánkové rizoto so šampiňónmi a balkánskym syrom
Kávové rohlíčky s bielou polevou
Cestoviny s omáčkou z mletého mäsa
Plnené tortily
Sekaná z husacích pŕs s jablkovým kompótom
Vaječný punč s rýnskym vínom