Bielkove orechovo čokoládové rezy

Čas prípravy Zložitosť Cena
  120 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

10 bielkov
štipka soli
300 g krupicového cukru
1 balíček vanilkového cukru
150 g strúhaných vlašských orechov
70 g rozpusteného masla
200 g polohrubej múky
pol lyžičky prášku do pečiva
citrónová kôra
ríbezľová marmeláda na potretie

Krém:
250 ml mlieka
2 lyžice krupicového cukru
2 lyžice polohrubej múky uvarenej na kašu
250 g masla
125 g práškového cukru
200 g strúhaných vlašských orechov
100 g strúhanej čokolády
100 ml rumu

Poleva:
100 g čokolády na varenie
100 g horkej čokolády
50 g 100% tuku (Cera) a polky vlašských orechov na ozdobenie


Príprava

1. Z bielkov a štipky soli ušľaháme tuhý sneh a postupne zašľaháme krupicový a vanilkový cukor. primiešame strúhané orechy s citrónovú kôrou, múku s práškom do pečiva a nakoniec rozpustené vychladnuté maslo. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri teplote 150-160°C po dobu asi 30 minút.

2. Upečený korpus vyklopíme na mriežku, odstránime papier, necháme vychladnúť, preklopíme späť do plechu a potrieme ríbezľovou marmeládou.

3. Z pripraveného maslového krému oddelíme asi dve tretiny a primiešame strúhané orechy, čokoládu a rum. Hmotu rozotrieme na korpus a uložíme do chladničky. Po stuhnutí orechového krému celý povrch potrieme ešte čistým maslovým krémom a necháme opäť v chladničke stuhnúť. Potom nakrájame štvorce (popr. obdĺžniky alebo kosoštvorce), hornú časť namočíme do čokoládovej polevy a ozdobíme polkami orechov.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Štvorlístky pre šťastie
Kuracie prsia plnené so šušenými paradajkami a balkánskym syrom
Hroznový koláč
Zapečené zemiaky s bylinkami
Koláč "slnečnica"
Veniec s kandizovaným ovocím
​Šalát z Hermelínu
Fučka
Rolované kura
Topinky z Pardubíc