Svieža jablková torta bez pečenia

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

700-750 g nastrúhaných jabĺk
300 g cukru
2 Zlaté klasy
3 dl vody
šťava z 1/2 citróna
1/2 ČL škorice
detské piškóty
čokoládová poleva


Príprava

1. Zmiešame strúhané jablká, cukor, škoricu, citrónovú šťavu a vo vode rozmiešané Zlaté klasy a uvaríme hustú hmotu.

2. Tortovú formu vyložíme alobalom, na dno poukladáme vrstvu detských piškót, nasleduje vrstva jablkového "pudingu", zase piškóty a potom jablková hmota.

3. Keď torta trochu vychladne, vrch polejeme čokoládovou polevou. Hotovú tortu dáme do chladničky stuhnúť.

Piškóty môžme pokropiť aj trochou rumu.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Koktail - Fair Lady
Plnený hermelín II.
Bravčové stehno na belehradský spôsob
Ossobuco - hovädzia nožina na taliansky spôsob
Bazový sirup karamelový
Vyprážaný hermelín s brusnicami
​Šalát z Hermelínu
Špagety a la Bolognese
Ryba po provensálsky
Zabíjačková pečienka s opekanými novými zemiakmi