Jelení guláš

Čas prípravy Zložitosť Cena
  120 minút
tento recept pridal(a) bianka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

400 g jelenieho mäsa z pliecka
1 cibuľa
20 g hladkej múky
2 strúčiky cesnaku
4 paradajky
mäsový vývar
mleté čierne korenie
mletá červená paprika
soľ


Príprava

1. Odležané mäso pokrájame na kocky. Na rozohriatom tuku speníme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme pokrájané mäso, prudko opečieme, osolíme, okoreníme a posypeme mletou červenou paprikou. Dusíme najprv vo vlastnej šťave, potom podlejeme vývarom.
2. Šťavu zahustíme múkou opraženou nasucho, pridáme rozotretý cesnak, neskôr olúpané pokrájané paradajky a všetko spolu udusíme do mäkka. Počas dusenia podľa potreby podlievame mäsovým vývarom. Podávame s chlebom alebo pečivom.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Hermelín plnený orechami
Vajcová omáčka
Mafiny s jablkami
Zapečená treska s jablkovým chrenom
Čalamáda
Kuracie Kung Pao
Bravčové ragú z mletého mäsa
Jablkový závin s marcipánom I.
Lyonské bravčové rezne
Zapečená pochúťka
PRIHLÁSENIE