Americké hot- dogy - 12 ks rožkov
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
120 minút | | |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
60 dkg hladkej múky
1 dl vlažného mlieka
2 dkg čerstvého droždia
3 menšie celé vajcia
1,5 dl smotany
8 dkg roztopeného masla
3 PL cukru
1 menšia ČL soli
+ 1 vajce na potretie
Príprava
1. Z uvedených prísad v pekárničke vymiesime cesto, ktoré necháme vykysnúť. Cesto môžeme samozrejme vymiesiť aj ručne, vtedy zmiešame suroviny, ktoré pred miesením necháme 10 minút odpočinúť. Cesto vymiesime a necháme 45 minút vykysnúť.
2. Z vykysnutého cesta vytvarujeme malé bochníčky (12 ks), zakryjeme ich utierkou a necháme 10 minúť odpočívať. Potom z bochníčkov formujeme rožky: bochníčky rukou roztlačíme na placku, zrolujeme z hornej aj z dolnej časti smerom do stredu, kde sa dve rolky stretnú prstami ich pritlačíme k sebe, rožky ešte trochu zarovnáme a dáme ich spojom dolu na papierom vyložený plech (ideálnych je 6 ks rožkov na 1plech). Dôležité je, aby rožky boli dlhšie a užšie lebo ešte nakysnú.
3. Pripravené rožky prikryjeme utierkou a necháme ich odpočívať ešte 30 minút. Medzi tým zohrejeme rúru na 180 stupňov. Rožky pred vložením do rúry potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme asi 15 minút.
Po vychladnutí ich plníme nasledovne:
Rožok rozkrojíme tak aby na na jednej dlhšej strane zostal spojený, roztvoríme ho, vložíme doň uvarený párok, na to dáme pás kečupu, majonézy a horčice. Do stredu poukladáme nakrájanú kyslú uhorku a nasypeme opraženú cibuľu.
kto má rád štipľavé môže postriekať aj s štipľavou čili omáčkou.
Pražená cibuľa: cibuľu nakrájame na kocky pomiešame s hrubou alebo s polohrubou múkou. Múkou obalené cibuľové kocky vyprážame vo väčšom množstve horúceho oleja. Zlatohnedé kocky dierkovanou lyžicou vyberieme z oleja položíme na papierovú utierku ktorá vpije prebytočný olej.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Tortilla - recept na 20 ksFarmársky gulášDomáce RafaeloPikantné morčacie mäsoVýborné šišky z rúryKuracie Gordon BlueLahôdkový šalát so špargľouKarfiolový nákypBylinkové minibagetyParížské kocky