150 g mliečnej čokolády
100 g horkej čokolády
1 väčšie vajce
1 žĺtok
2 PL práškového cukru
40 ml whisky
400 g šľahačkovej smotany
čokoládové hoblinky na ozdobenie
Príprava
1. Horkú a mliečnu čokoládu spolu rozpustíme v horúcom vodnom kúpeli. Vajce, žĺtok a cukor v horúcom vodnom kúpeli v ďalšej mise rozšľaháme do hustejšej peny. Do peny dôkladne zašľaháme čokoládu. Pridáme whisky a masu necháme mierne vychladnúť.
2. Smotanu vyšľaháme dotuha a opatrne zapracujeme do čokoládovej peny. Naplníme do pohárov a necháme približne 3 hodiny vychladiť (Čas chladenia: 2-3 hodiny). Pred podávaním ozdobíme čokoládovými hoblinkami alebo so šľahačkou. Podávame s horúcou kávou.