Balkánsky pekáč

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

Potrebné množstvo zeleniny a korenín si zvolíme podľa chuti:
cuketa
zemiaky
paradajky
cibuľa
cesnak
cca 150-200 g tvrdého syra
cca 100 g balkánskeho syra
soľ
mleté čierne korenie
bazalka
olivový olej
zelená petržlenová vňať


Príprava

1. Neošúpané zemiaky uvaríme do polomäkka a ošúpeme. Ošúpané zemiaky, cuketu, paradajky a cibuľu nakrájame na kolieska, ak sú veľmi veľké, prekrojíme ich na polovicu. Cesnak nakrájame na drobné kúsky, tvrdý syr na tenké kocky alebo obdĺžniky, balkánsky syr na kocky.

2. Pekáč alebo zapekaciu misku vytrieme olejom a poukladáme do nej striedavo zemiaky, cuketu, paradajky, cibuľu a tvrdý syr. Osolíme, okoreníme, posypeme bazalkou a kockami balkánského syra. Nakoniec pokvapkáme olejom a vložíme do rúry vyhriatej na 200°C. Pečieme 30 minút. Na tanieri posypeme zelenou petržlenovou vňaťou.

Konzumujeme samotné alebo s chlebom.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Zapekané rybie filé v syrovej omáčke
Teplý šalát s hubami
Cestoviny so smotanovo šampiňónovu omáčkou
Jablkové mafiny
Chutný bazový sirup
Hruškový punč
Zemiakový chlieb
Jahodový džem - klasický
Tvarohové nátierky
Perníková štrúdľa
PRIHLÁSENIE