Bábovka s čokoládou Margot

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

2 hrnčeky polohrubej múky
3/4 hrnčeka cukru
2 vajcia
1/2 balíčka prášku do pečiva
100 gramová Margot kokosová tyčinka
1/2 hrnčeka oleja
1/2 hrnčeka mlieka
tuk na vymazanie a strúhanka na vysypanie formy

Poleva z bielej čokolády
Strúhaný kokos na posypanie


Príprava

1. Vajcia vymiešame s cukrom, pridáme olej, mlieko a ďalej šľaháme do homogénnej hmoty. Prisypeme múku pomiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec zľahka primiešame nahrubo nastrúhanú tyčinku Margot.

2. Formu dôkladne vymažeme a vysypeme strúhankou. Do formy nalejeme cesto.

3. Pečieme v rúre vyhriatej do 180 stupňov 25-30 minút. Či je prepečená vyskúšame vpichnutím špáradla, keď sa cesto naň nelepí, bábovka je hotová. Po niekoľkých minútach ju vyklopíme na tanier.

4. Vychladnutú bábovku ozdobíme polevou z bielej čokolády a posypeme strúhaným kokosom.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Pečená kačka s dusenou červenou kapustou
Chuťovky s tatárskym biftekem
Dulový džem
Maďarská nátierka
Krabia nátierka II.
Barcelonský závin
Hermelínová nátierka
Veľkonočný baránok
Bláznivý koláč ku káve
Sypaný jablkový koláč s ovsenými vločkami