Kakaovo-škoricový krémeš

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a) zuzka
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

1 balík (500 g) chladeného alebo mrazeného lístkového cesta
2 PL kakaového prášku
1 ČL škorice
4 dl smotany na šľahanie alebo rastlinnej šľahačky
3 PL práškového cukru (ak rastlinná šľahačka je sladená, tak cukor už netreba)
1 balíček vanilkového cukru
1 sáčok stužovača šľahačky (do rastlinnej netreba)
25 dkg Mascarpone
1 menší hlbší plech cca 22 x 26 cm


Príprava

1. Lístkové cesto rozdelíme na 4 časti. Na papier na pečenie nasypeme 1/2 PL kakaového prášku a trochu škorice.

2. Na posypanom papieri vyvaľkáme 1 diel lístkového cesta na tenký plát o niečo väčší ako je plech. Vyvaľkaný plát položíme na plech vyložený papierom na pečenie, cesto popicháme vidličkou a upečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov. Pečieme asi 13-15 min.

3. Postup zopakujeme ešte 3x, čiže budeme mať upečené 4 pláty. Pred vaľkaním každého plátu papier posypeme kakaom a škoricou!

4. Šľahačku vyšľaháme s cukrom, vanilkovým cukrom a so stužovačom na tuhú penu. Mascarpone roztlačíme vidličkou a zľahka vmiešame do šľahačkovej peny.

5. Na dno plechu, v ktorom sme piekli cesto vložíme prvý plát cesta, potrieme 1/3 krému, zakryjeme 2. plátom, opäť nasleduje krém, potom 3. plát, ktorý potrieme zvyšnou treťou tretinou krému.

6. Na vrch dáme posledný (najkrajší, najrovnejší) plát, zľahka pritlačíme a vrch posypeme práškovým cukrom. Krémeš dáme do chladničky stuhnúť.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Mrkvová nátierka s chrenom
Celozrnné muffiny
Švédske mäsové guľky s hnedou omáčkou - Köttbullar
Pikantné bravčové rebierka
Ragú z bravčového mäsa
Špagety s bazalkovým pestom
Polievka Minestrone (talianska špecialita)
Mozaiková nátierka
Syrové fašírky
Kurča dusené na červenom víne