Bábovka s čokoládou Margot

tento recept pridal(a) na www.dobroty.sk

Prísady

2 hrnčeky polohrubej múky
3/4 hrnčeka cukru
2 vajcia
1/2 balíčka prášku do pečiva
100 gramová Margot kokosová tyčinka
1/2 hrnčeka oleja
1/2 hrnčeka mlieka
tuk na vymazanie a strúhanka na vysypanie formy

Poleva z bielej čokolády
Strúhaný kokos na posypanie


Príprava

1. Vajcia vymiešame s cukrom, pridáme olej, mlieko a ďalej šľaháme do homogénnej hmoty. Prisypeme múku pomiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec zľahka primiešame nahrubo nastrúhanú tyčinku Margot.

2. Formu dôkladne vymažeme a vysypeme strúhankou. Do formy nalejeme cesto.

3. Pečieme v rúre vyhriatej do 180 stupňov 25-30 minút. Či je prepečená vyskúšame vpichnutím špáradla, keď sa cesto naň nelepí, bábovka je hotová. Po niekoľkých minútach ju vyklopíme na tanier.

4. Vychladnutú bábovku ozdobíme polevou z bielej čokolády a posypeme strúhaným kokosom.