1. Rúru dáme predhriať na 165°C. Vymastíme 3litrovú formu na bábovku a vysypeme ju múkou. Namočíme hrozienka do 1/2 hrnčeka rumu.
2. Zmiešame soľ, prášok do pečiva, vanilkový cukor a múku. Vymiešame maslo s hnedým cukrom. Postupne vmiešame vajcia. Pomaly vmiešame 1/3 múky a 3/4 hrnčeka šľahačky. Vmiešame hrozienka s rumom a kokos. Cesto nalejeme do pripravenej formy.
3 Pečieme tak dlho, až vpichnutá špajdla je po vytiahnutí čistá, asi 1 hodinu a 55min. Necháme vychladnúť asi 20min., potom bábovku z formy vyklopíme na mriežku a necháme ju úplne vychladnúť.
4. Medzitým v malej rajnici pri strednej teplote zohrejeme kryštálový cukor so 4 PL vody. Sem tam jemne zamiešame, až sa cukor rozpustí a sirup je čiry. Potom sirup varíme bez miešania, až začne vrieť. Steny rajnici stierame vo vode navlhčeným štetcom, aby sa tam netvorili kryštáliky cukru. Varíme do medovej farby. Zoberieme z ohňa a zamiešame zbytok rumu a 2 PL šľahačky. Polevu necháme vychladnúť a zhustnúť za stáleho miešania. Hotovú polevou nalejeme na bábovku.