Čokoládová torta s karamelom

Čas prípravy Zložitosť Cena
  120 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

Na dno torty:
sušienky 1 balenie (225 g)
70 g rozpusteného masla
1 tableta horká čokoláda (100 g), rozpustená

Karamelová čokoláda
2 tablety horkej čokolády (200 g)
1 plechovka kondenzovaného mlieka, varené salko
hrsť vlašských orechov

Šľahačka s banánmi:
4 banány
šťava z 1 citróna
300 ml smotany na šľahanie veľmi chladná
2 - 3 lyžice kakaa


Príprava

1. Na dno: Sušienky do misy rozdrobíme. Rozpustíme maslo s čokoládou (vo vodnom kúpeli alebo na veľmi miernom ohni v rendlíku), potom zmiešame s drvenými sušienkami. Dno aj boky formy vyložíme papierom, a potom sušienkovou zmesou. Zmes riadne pritláčame. Dajme do chladničky.

2. Karamelová čokoláda: rozpustíme čokoládu a premiešame s vareným kondenzovaným mliekom. Kladieme na dno na sušienkovú zmes, posypeme orechmi a dáme do chladu zase asi na 1 hodinu.

3. Šľahačka s banánmi: Olúpeme banány a nakrájame na plátky, zmiešame s citrónovou šťavou. Urobíme si šľahačku tuhú a zmiešame s polovicou množstva banánov. Navrstvíme na karamelovú zmes. Ozdobíme so zostávajúcimi banánmi a posypeme kakaom cez sito priamo na dezert.

Skladujeme v chladničke.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Fašiangové šišky
Zlaté papriky
Švédska vianočná torta
Guličky Niva
Slané koláčiky
Talianska fazuľová polievka
Veľkonočný baránok
Ovocné rezy s Tangom
Tvarohové fašírky
Polievka ragú z hydinových drobkov
PRIHLÁSENIE