Alsaský šalát

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

250 g zemiakov uvarených v šupke
150 g šunky
50 g jemnej salámy
50 g šampiňónov
2 jablká
1 strúčik cesnaku
3 PL bieleho vína
3 PL oleja
3 PL octu
petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ


Príprava

1. Šunku a olúpanú salámu pokrájame na malé kocky, pridáme udusené šampiňóny pokrájané na plátky, očistené pokrájané jablká a všetko spolu dobre premiešame.
2. Z octu, vína, oleja, zo soli a z mletého čierneho korenia pripravíme nálev, ktorý dochutíme rozotretým cesnakom.
3. Zemiaky uvarené v šupke ošúpeme, pokrájame na malé kocky, zalejeme nálevom, pridáme do šalátu a premiešame. Nakoniec šalát posypeme petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Sladkokyslé kuracie prsia z rúry
Pohánkové rizoto so šampiňónmi a balkánskym syrom
Studená misa v žemľovom venci
Treska pečená v rúre
Výživa
Cookie s hnedým cukrom
Maslové halušky
Teľacie rezne vo vínovom cestíčku
Džem z marhúľ a pomarančov
Zapečené papriky so syrom a salámou