Alsaský šalát
| Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
45 minút |      |      |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
250 g zemiakov uvarených v šupke
150 g šunky
50 g jemnej salámy
50 g šampiňónov
2 jablká
1 strúčik cesnaku
3 PL bieleho vína
3 PL oleja
3 PL octu
petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ
Príprava
1. Šunku a olúpanú salámu pokrájame na malé kocky, pridáme udusené šampiňóny pokrájané na plátky, očistené pokrájané jablká a všetko spolu dobre premiešame.
2. Z octu, vína, oleja, zo soli a z mletého čierneho korenia pripravíme nálev, ktorý dochutíme rozotretým cesnakom.
3. Zemiaky uvarené v šupke ošúpeme, pokrájame na malé kocky, zalejeme nálevom, pridáme do šalátu a premiešame. Nakoniec šalát posypeme petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Plnené tortilyKačica na pomarančochŽenevské zapekané zemiakyTortilly s kuracím mäsomDžem z jahôd a ríbezľovej šťavyCestoviny so smotanou, nivou a cesnakomCuketové mištičky so šunkouBalkánsky syr pečený v alobaleJemná bábovkaŠvédska mandľová torta