Kačka na portskom

Čas prípravy Zložitosť Cena
  90 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

1 kačka
250 ml portského alebo iného sladkého vína
150 ml pomarančovej šťavy
100 g kryštálového cukru
30 h masla
2 pomaranče
soľ
mleté čierne korenie


Príprava

1. Kačku umyjeme, osušíme a nakrájame na porcie. Potrieme rozpusteným maslom, osolíme a okoreníme. Uložíme na pekáč, podlejeme trochou vody a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 30 minút. Prípadný tuk pozbierame, kačku podlejeme portským vínom a zvoľna, za občasného polievanie výpekom, upečieme domäkka.
2. V kastróliku si pripravíme sirup z pomarančovej šťavy a cukru a privedieme ho do varu.
3. Dobre umyté pomaranče nakrájame na kolieska, obložíme nimi kačku, prelejeme sirupom a veľmi krátko zahrejeme. Upečenú kačku podávame so zemiakmi upravenými na rôzne spôsoby.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Zapekané brusnicové bagety
Bravčové medailónky so slivkami
Biskupský chlebík II.
Smotanová boscaiola
Chutné kuracie prsia
Ražniči so zemiakovými plackami
Koktail - Manhattan
Pikantné morčacie mäso
Králik na šampiňónoch
Vaječný punč s pivom