Kačka na portskom

Čas prípravy Zložitosť Cena
  90 minút
tento recept pridal(a) bosorka13
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

1 kačka
250 ml portského alebo iného sladkého vína
150 ml pomarančovej šťavy
100 g kryštálového cukru
30 h masla
2 pomaranče
soľ
mleté čierne korenie


Príprava

1. Kačku umyjeme, osušíme a nakrájame na porcie. Potrieme rozpusteným maslom, osolíme a okoreníme. Uložíme na pekáč, podlejeme trochou vody a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 30 minút. Prípadný tuk pozbierame, kačku podlejeme portským vínom a zvoľna, za občasného polievanie výpekom, upečieme domäkka.
2. V kastróliku si pripravíme sirup z pomarančovej šťavy a cukru a privedieme ho do varu.
3. Dobre umyté pomaranče nakrájame na kolieska, obložíme nimi kačku, prelejeme sirupom a veľmi krátko zahrejeme. Upečenú kačku podávame so zemiakmi upravenými na rôzne spôsoby.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

​Syrová pochúťka pre labužníkov
Ananás v karameli
Horúca čokoláda s kávou
Zabíjačková pečienka s opekanými novými zemiakmi
Pikantné morčacie mäso
Mrkvová polievka
Bublanina
Kapustová roláda s pikantnou zeleninou
Hruškový závin so slivkami
Čučoriedková roláda