Drožďová nátierka s vajcom

Čas prípravy Zložitosť Cena
  30 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

100 g cibule
50 g oleja
50 g čerstvého droždia
soľ
rasca
50 g strúhanky
1/6 l mlieka
4 vajcia
petržlenová vňať alebo pažítka


Príprava

1. Cibuľu očistíme a nadrobno pokrájame. Potom opražíme na oleji, pridáme rozdrobené droždie, osolíme, pridáme rascu a necháme za stáleho miešania zhnednúť.
2. Pridáme strúhanku, zriedime mliekom a pridáme rozšľahané vajcia. Necháme stuhnúť a doplníme nadrobno posekanou petržlenovou vňaťou.
3. Nátierkou potierame chlieb natretý maslom, alebo hrianky.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Krabia nátierka
Pečená bravčová pečienka s jablkami
Cesnaková omáčka
Chutné tortelliny
Roštenky z daniela na švédsky spôsob
Falošná krabia nátierka
Marhuľové rezy
Tagliatelle so šampiňónovou omáčkou
Jahňacie kotlety na slivkách
Zemiaky zapečené s nivou