Zemiakový guláš so zeleninou
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
60 minút |      |      |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
250 g cibule
1 kg zemiakov
2 póry
1 zelená paprika
500 g paradajok
1 PL oleja
2 strúčiky cesnaku
1 PL sladkej papriky
1/2 I zeleninového vývaru
štipka drvenej rasce
1 ČL majoránky
1/2 zväzku petržlenovej vňate
soľ
75 g kyslej smotany
ocot na dochutenie
Príprava
1. Zemiaky očistíme, umyjeme, pokrájame na kocky. Cibuľu pokrájame na plátky. Zeleninu očistíme, umyjeme a pokrájame, pór na kolieska, papriku a paradajky na kocky. Cibuľu speníme na oleji. Cesnak prelisujeme a pridáme k cibuli, spolu opražíme. Vmiešame mletú červenú papriku.
2. Pridáme zemiaky, pór, papriku a paradajky, krátko premiešame a prilejeme vývar. Okoreníme rascou a majoránkou a prikryté varíme 15 - 20 minút.
3. Petržlenovú vňať umyjeme, osušíme a najemno posekáme, pridáme do pokrmu. Guláš osolíme a zjemníme ho kyslou smotanou. Podľa potreby dochutíme octom.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Ćernohorský rezeň v zemiakovom cestíčkuHusárske gombičkyRoštenka na horčiciOssobuco - hovädzia nožina na taliansky spôsobTuniakový šalát s kukuricouPraclíky s rumomFlorentínkyHovädzie na smotane s hubamiRohlíky opečené so syromZapekané plnené paradajky s kuracími prsiami