Domov
Najobľúbenejšie recepty
Polievky
Mäsité jedlá
Ryby
Cestoviny
Zelenina a huby
Šaláty a nátierky
Prílohy a omáčky
Múčniky a dezerty
Nápoje
Ostatné
Recepty s fotkami
Rýchle jedlá
Jednoduché jedlá
Lacné jedlá
Najčítanejšie recepty
Zemiakové krokety
Čas prípravy
Zložitosť
Cena
60 minút
tento recept pridal(a)
if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
vytlačiť tento recept
Zdieľať
priemerné hodnotenie receptu
|
ohodnoť!
Prísady
1 kg varených zemiakov
50 g krupice
2 PL masla
75 g pšeničnej celozrnnej múky
1 vajce
soľ
strúhaný muškátový oriešok
3 PL masla
masť alebo olej na pečenie
Príprava
1. Studené zemiaky prelisujeme. Spolu s krupicou, mliekom, múkou a vajcom ich spracujeme do hladkého cesta. Osolíme a ochutíme muškátovým orechom.
2. Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme, nakrájame na približne rovnaké kúsky. Pomúčenými rukami z nich formujeme oválne kúsky.
3. Ováliky opekáme po častiach do zlatohneda, vždy na troche tuku.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Bravčové ragú z mletého mäsa
Zapekané cestoviny
Placky s paradajkami a mozzarellou
Špagety so sušenými paradajkami a oravskou slaninou
Slaná syrová torta
Dobrota z jabĺk
Burgundské hovädzie ragú - Boeuf Bourguignon (podľa Julii Child)
Krémová šampiňónová polievka
Marhuľový koláč
Včelie bodnutie
PRIHLÁSENIE
Prihlásenie
|
Registrácia
NOVÉ RECEPTY
09.07.
Empanada s tuniakovou plnkou
25.06.
Letné kuracie pečienky z jedného hrnca
08.05.
Citrónovo makový koláč
04.04.
Kávovo-čokoládová mousse torta
19.03.
Lemon bars - Americké citrónové rezy
Vianočné recepty
|
Recepty, jedlá, online kuchárka
© 2025 |
Handmade sviečky
|
Sójové vonné sviečky