Zapekané cestoviny

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

500 g cestovín (široké rezance alebo fliačky)
300 g mäkkej salámy
250 ml pochúťkovej smotany
2–3 celé vajcia
100 g strúhaného syra Eidam

Podľa chuti:
soľ
vegeta
mleté čierne korenie
čerstvá alebo sušená zelená petržlenová vňať


Príprava

1. Cestoviny uvaríme v osolenej vode a scedíme.

2. Salámu nakrájame na tenké rezance. Zmiešame smotanu, vajcia, soľ, vegetu, korenie a petržlenovú vňať.

3. Salámu a smotanovo-vaječnú hmotu dôkladne premiešame s cestovinami. Cestoviny vylejeme na vymastený plech. Vrch zarovnáme a posypeme strúhaným syrom.

4. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov do zlatohneda.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Cesnakový ľadový šalát s kuracím mäsom
Káva Pompadour
Slepačia polievka s rezancami
Gaštanová torta bez múky
Šalát s rukolou a so sušenými paradajkami
Cestoviny s mäsom a pečienkou
Provensálska nátierka
Kuracie stehná s medom
Špagety so sušenými paradajkami a oravskou slaninou
Pikantné morčacie mäso
PRIHLÁSENIE