Jablková nepečená torta

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a) zuzka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

1 kg očistených jabĺk
2 balíčky vanilkového pudingu alebo zlatého klasu
300 g cukru
1 lyžička mletej škorice
1 balík detských piškót
1 PL citrónovej šťavy


Na vrch čokoládová poleva:
100 g čokolády
2 PL oleja


Príprava

1. Očistené jablká nastrúhame, šťavu vyžmýkame a získanú šťavu odmeriame, doplníme vodou, aby celkovo bolo 600 ml tekutiny.

2. Nastrúhané jablká dáme do hrnca, pridáme 400 ml šťavy, citrónovú šťavu, cukor a škoricu a pri stálom miešaní uvaríme do mäkka. Pudingy alebo zlatý klas rozmiešame vo zvyšných 200 ml šťavy a prilejeme k jablkám, uvaríme hustú kašu.

3. Tortovú formu vyložíme alobalom, alebo papierom na pečenie - aj boky. Na dno formy poukladáme vrstvu piškót, na to navrstvíme jablkovú kašu, zase piškóty, kaša....atď. kým nespotrebujeme celé množstvo kaše. Na vrchu má byť jablková kaša, zarovnáme a kým vychladne pripravíme si čokoládovú polevu.

4. Čokoládu roztopíme nad parou, alebo v mikrovlnke, pridáme olej a do hladka vymiešame. Nalejeme na vrch vychladnutej torty. Celú tortu dáme do chladničky na pár hodín, alebo na noc, aby dobre stuhla.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Bravčové medailonky so syrovou omáčkou
Karamelové veterníky
Pudingová bábovka
Bačovská pochúťka
Dusená červená kapusta – do zásoby
Rybacie plátky na balkánsky spôsob
Koktail - Mint Julep
Nepečené orechové štvorčeky
Ťahaný závin
Polovecká polievka
PRIHLÁSENIE