Cesnaková omáčka

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

pol hlávky cesnaku
50g masla alebo oleja
1 väčšia cibuľa
2 vrchovaté lyžice múky
½ vývaru z bujónovej kocky alebo z mäsa
šálka mlieka alebo smotany
soľ
1 lyžica masla na dochutenie


Príprava

1. V kastróle rozohrejeme tuk, pridáme veľmi jemne pokrájanú cibuľu a polovicu olúpaného a na tenké plátky pokrájaného cesnaku. Krátko opražíme do svetložlta, vmiešame múku, opražíme ju a vzniknutú zápražku zalejeme vývarom. Dobre rozmiešame a za stáleho miešania privedieme do varu. Potom varíme veľmi pomaly na malom plameni asi pol hodiny. Občas premiešame.

2. Ku koncu pridáme prelisovaný alebo rozotrený zvyšný cesnak s troškou soli, prilejeme mlieko alebo sladkú smotanu, dochutíme a ešte necháme prejsť varom. Potom zoberieme z ohňa a vmiešame lyžicu masla.

Podávame k varenému hovädziemu alebo bravčovému mäsu.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Pomarančová bábovka
Marinované hovädzie pečené na rýnsky spôsob
Vyprážané kurča a la Iva
Pstruh na bylinkách v hlive ustricovitej
Kávové rohlíčky s bielou polevou
Mexická čokoláda
Višňový koláč
Šťavnaté karé s mrkv​ovými variáciami
Treska pečená v rúre
Nepečené orechové štvorčeky