B​alk​á​nsky syr pe​č​en​ý v alobale

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a) zuzka
priemerné hodnotenie receptu

Prísady

1 balkánsky syr ​ (cca 50 g na jednu porciu)​
paradajky
fialová cibuľa
čierne olivy
oregáno
čierne korenie
​1 PL olivového oleja


Príprava

​1. Na kus alobalu položíme syr, okoreníme, obložíme cibuľou, olivami a paradajkami pokrájanými na tenk​é plátky, ochutíme čerstvým alebo sušeným oregánom. Polejeme olivovým olejom. Soliť netreba, lebo balkánsky syr je dostatočne slaný.

2. Takto pripravený syr zabalíme do alobalu a vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov. Pečieme 15-20 minút. Potom roztvoríme alobal a syr zapekáme ešte asi 5 minút.

Podávame s dusenou zeleninou alebo so zeleninovým šalátom, príp. s čerstvým pečivom.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Cestoviny s omáčkou z mletého mäsa
Krémová tekvicová polievka
Zemiakový guláš so zeleninou
Losos so švédskou omáčkou
Štefánska sekaná pečienka
Sladký ovocný šalát s medom
Rotterdamské rezy
Krémová špargľová polievka "extra"
Šunkovo-syrové cestoviny
Slané koláčiky