Veniec s kandizovaným ovocím

Čas prípravy Zložitosť Cena
  120 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

500 g polohrubej múky
250 ml smotany
kvások z 30 g droždia
2 vajcia
100 g medu
ČL soli
vanilkový cukor
citrónová kôra
50 g rozpusteného masla
100 g nakrájaného kandizovaného ovocia
100 g sekaných orechov
práškový cukor na posypanie


Príprava

1. Na pracovnú dosku preosejeme múku a práškový cukor, pridáme soľ a citrónovú kôru.

2. V hrnčeku rozšľaháme smotanu, vajcia, tekutý med, vanilkový cukor a rozpustené vychladnuté maslo a vlejeme do sypkej zmesi na doske. Nakoniec pridáme kvások a vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme vykysnúť.

3. Po vykysnutí do cesta vpracujeme kandizované ovocie a orechy, cesto zarovnáme do vymazanej formy na veniec, necháme ešte 20 minút kysnúť, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi hodinu pri 150°C dozlata.

4. Upečený veniec vyklopíme na kuchynskú mriežku, necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Plnka k pečenej hydine
Mäsové ražniči s pikantnou omáčkou
Výborné kuracie rezne v jogurtovej marináde
Jablkovo-orechový závin z jogurtového cesta
Kávovo-karamelový zákusok
Nórska roláda
Čertova nátierka
Zapečená ryža s brokolicou
Viedenský zákusok
Cheesecake s čiernymi ríbezľami - nepečený