Kakaová roláda s orechovým krémom

Čas prípravy Zložitosť Cena
  120 minút
tento recept pridal(a) xena
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

4 žĺtky
100 g krupicového cukru
50 g polohrubej múky
30 g solamylu
20 g tmavého kakaa
štipka soli
4 bielky
štipka prášku do pečiva

Orieškový krém:
1 balíček vanilkového pudingu
250 ml mlieka
1 lyžica práškového cukru
125 g masla
100 g práškového cukru
100 g strúhaných lieskových orieškov
1 lyžica kakaa
3 lyžice rumu


Príprava

1. Žĺtky vymiešame s krupicovým cukrom do peny. Z bielkov a zo štipky soli vyšľaháme tuhý sneh a spolu s múkou, solamylom, kakaom a práškom do pečiva zamiešame do žĺtkového krému.

2. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a pri 180°C pečieme asi 8 minút.

3. Na krém vyšľaháme maslo a práškový cukor do peny a postupne zašľahávame vychladnutý puding uvarený z 1 balíčka vanilkového pudingu a 250 ml mlieka. Dve kopcovité lyžice krému dáme stranou na zdobení a do zbytku primiešame oriešky, kakao a rum.

4. Horúcu piškótu preložíme aj s papierom na kuchynskú mriežku a necháme vychladnúť. Stiahneme papier a vychladnutý plát potrieme dvomi tretinami orieškového krému a stočíme do rolády.

5. Povrch potrieme zbytkom krému, boky obalíme strúhanými orieškami (na vrchu necháme pruh neobalený, na oriešky by krém nechytal), ozdobíme odloženým krémom a lieskovými orieškami.

6. Roládu odložíme do chladničky. Po stuhnutí ju nakrájame na hrubšie plátky.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Polievka Minestrone (talianska špecialita)
Croissanty s mandľami a rumom
Zemiakový guláš so zeleninou
Vianočný punč
Karamelové veterníky
Falošná krtková torta
Ragú z kuracích pečienok s polentou
Paratha - indický chlieb
Dusená červená kapusta – do zásoby
Prekladané kuracie prsia