Ryba po balkánsky

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a) lucka81
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

4 porcie akejkoľvek ryby
pohár sterilizovaného leča (330g)
1 väčšia cibuľa
4 strúčiky cesnaku
4 štipky mletej červenej papriky (môže byť aj ostrejšia)
olej
citrónová šťava
soľ


Príprava

1. Rybu osolíme, pokvapkáme citrónom a necháme chvíľu odležať.
2. Na rozpálenom oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme na plátky pokrájaný cesnak, vsypeme mletú papriku a niekoľkokrát ju premiešame s cibuľou. Potom vlejeme lečo, zmes privedieme do varu, pridáme porcie ryby, podľa potreby trochu podlejeme vodou a dusíme asi 15 minút. V priebehu dusenia rybu obrátime. Dochutíme soľou, citrónovou šťavou alebo ostrou paprikou, rozdelíme na taniere a podávame so zemiakmi alebo chlebom.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Dunajské vlny
Losos s citrónovo-smotanovou omáčkou
Letná torta
Zemiaky so zeleninou a mäsom pečené v alobale
Bravčová panenka s omáčkou z červeného korenia
Dusené pečené hovädzie mäso na hubách
Pudingová bábovka
Koktail - Sex On The Beach
Špagety so sušenými paradajkami a oravskou slaninou
Kapor v šampiňónovej omáčke