Zamatová roláda

Čas prípravy Zložitosť Cena
  60 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

Cesto:
6 vajec
5 PL kryštálového cukru
1/2 KL sóda-bikarbóny
3 PL kakaa

Náplň:
2 dl mlieka
1 žĺtok
3 PL hrubej múky
250 g masla
2 PL kakaa
7 PL práškového cukru
1 vanilínový cukor


Príprava

1. Bielka vyšľaháme, postupne s nimi i cukor, kým nevznikne tuhý sneh.

2. Vyšľaháme žĺtky a primiešame kakao pozmiešané so sódou. Pečieme 5 minút vo vyhriatej rúre na plechu vyloženom papierom na pečenie.

3. Po upečení roládu nestáčame, po miernom vychladnutí ju vyklopíme na dosku posypanú práškovým cukrom a papier odstránime.

4. Po vychladnutí ju natrieme najprv svetlou, potom tmavou náplňou a zvinieme.

Náplň: Mlieko, žĺtok a múku uvaríme. Do vychladnutej kaše pridáme maslo a vymiešame. Náplň rozdelíme na dve časti. Do jednej pridáme 2 PL práškového cukru a 1/2 vanilínového cukru, a do druhrj pridáme kakao, 5 PL práškového cukru a 1/2 vanilínového cukru.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Rýchly koláč s rumovokakaovou polevou
Výborné šišky z rúry
Kinder mliečny rez
Niva v šunke a v cestíčku
Zuzkin šalát
Rezne z mletého mäsa so syrom
Jarná kalerábová polievka s mäsovými knedličkami
Chutné tortelliny
Škvarkové trojuholníky so slivkovým lekvárom
Šalát Cézar