Prekladané mäso so zeleninou
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
 120 minút |      |      |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu

Prísady
700 g bravčového mäsa zo stehna, alebo karé
1200 g zemiakov
400 g zeleniny (mrkva, petržlen, hrášok)
soľ
mleté čierne korenie
2 kelímky pochúťkovej smotany
Príprava
1. Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame na hrubšie hranolčeky. Mäso nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme, okoreníme a z oboch strán prudko opečieme na oleji. Vyberieme a odložíme na bok.
2. Očistenú mrkvu a petržlen pokrájame na kolieska alebo na kocky a spolu s hráškom podusíme na výpeku.
3. Väčší pekáč vymastíme, na dno rozložíme polovicu zemiakov, osolíme, pridáme polovicu dusenej zeleniny, na to poukladáme pláty mäsa, zvyšok zeleniny a jednu smotanu. Všetko zakryjeme druhou polovicou zemiakových hranolčekov osolíme a zalejeme druhou smotanou.
4. Pekáč zakryjeme alobalom a vložíme do rúry. Pečieme pri 200 stupňoch asi hodinu. Potom pekáč odkryjeme a pečieme ďalej, kým zemiaky dostanú peknú zlatohnedú farbu.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Tvarohové fašírkyKuracie prsia s brokolicou a NivouGrécky šalátCukety plnené mletým mäsomZaváranie papríkJablkovo-karamelová tortaĽadový šalát so schwarzvaldskou šunkouPstruh s mandľamiFašiangové šiškyCitrónový koláč s mandľami