​Ćernohorský rezeň v zemiakovom cestíčku

Čas prípravy Zložitosť Cena
  90 minút
tento recept pridal(a)
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

1 kg bravčového karé
500 g zemiakov
3 lyžice hladkej múky
1 vajce
soľ a čierne korenie podľa chuti
olej na vyprážanie
strúhaný tvrdý syr na posypanie


Príprava

1. Mäso nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme a okoreníme.

2. Zemiaky na jemno nastrúhame, pridáme celé vajce, múku, soľ a korenie. Vypracujeme cesto ako na zemiakové placky. Ak by bolo cesto príliš riedke, pridáme ešte múku.

3. Rezne obalíme v hladkej múke a potom v zemiakovom cestíčku, vyprážame na mierne rozpálenom oleji. Hotové rezne ešte horúce posypeme strúhaným syrom a necháme na papierovej utierke odležať.

Podávame so zemiakovou kašou, s varenými alebo s opekanými zemiakmi.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Bravčová zmes so šampiňónmi
Zemiakové pirohy plnené údeným kuracím mäsom
Rotterdamské rezy
Pikantné čili
Banánový Bebe zákusok nepečený
Rezy Suzette
Celozrnné muffinky so sušeným ovocím
Jarná kalerábová polievka s mäsovými knedličkami
Hruškový punč
Triolade nepečené rezy