Broskyňové mafiny

Čas prípravy Zložitosť Cena
  45 minút
tento recept pridal(a) bazalka
priemerné hodnotenie receptu
zatiaľ nehodnotené | ohodnoť!

Prísady

250 g hladkej múky
2 ČL kypriaceho prášku
½ ČL sódy bikarbóny
50 g ovsených vločiek
50 g kakaa
150 ml mlieka
50 ml šťavy z broskyňového kompótu
1 vajce
100 g kryštáľového cukru
75 ml oleja
100 g broskyňového kompótu
šťavu z kompótu na poliatie

Na krém:
350 ml mlieka
1 pudingový prášok s vanilkovou príchuťou
100 g práškového cukru
150 g Hery

Na ozdobenie:
zavárané broskyne
opražené mandlové lupienky


Príprava

1. V miske zmiešame preosiatu múku, kypriaci prášok a sódu bikarbónu. Pridáme mandle a čokoládu. Do druhej misy dáme mlieko, šťavu z kompótu, vajce, cukor, olej a premiešame. Oba masy spolu premiešame. Do cesta nakoniec pridáme pokrájané broskyne. Jamky na plechu vyložíme papierovým košíčkami. Do nich rozdelíme cesto a pečieme 20 až 25 minút pri teplote 175 °C.

2. Pripravíme krém: V ¼ l horúceho mlieka rozpustíme cukor. Pridáme zvyšné mlieko, v ktorom sme rozmiešali pudingový prášok, a uvaríme hustý puding. Miešame a po vychladnutí doň zapracujeme Heru.

3. Pred podávaním mafiny ozdobíme krémom, kúskami broskyne a mandľovými lupienkami.




Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:

Vaječný punč s sherry
Višňový zákusok
Broskyňové rezy s jogurtovým krémom
Kuracie rezy na čínsky spôsob
Kuracie prsia na karí
Triolade nepečené rezy
Bylinkové minibagety
Sardelová nátierka
Teľacie rezne vo vínovom cestíčku
Letné kuracie pečienky z jedného hrnca