Rigoletto rezy
Čas prípravy |
Zložitosť |
Cena |
90 minút | | |
tento recept pridal(a) if($row['author_id']=='0') print $row['unreg_name']; else print $row['username'];?>
priemerné hodnotenie receptu
Prísady
250 g masla,
120 g práškového cukru
360 g hladkej múky
malinový džem
Náplň:
250 g práškového cukru
4 vajcia
200 g hrozienok
150 g sekaných orechov
200 g sekaného kandizovaného ovocia
Krém:
3 vajcia,
300 g práškového cukru
2 lyžice kakaa
250 g masla
Poleva:
1 čokoláda na varenie
70 g stuženého pokrmového tuku
Príprava
1. Cesto: Z masla, práškového cukru a preosiatej múky vypracujeme cesto, ktoré na chvíľu odložíme do chladničky. Studené cesto rýchlo rozvaľkáme, preložíme na plech vyložený papierom na pečenie a napoly upečieme. Teplé, čiastočne upečené cesto potrime malinovým džemom.
2. Náplň: Vajce s cukrom vyšľaháme do peny. Penu nad parou zahrejeme, odstavíme a opatrne vmiešame sekané orechy, kandizované ovocie a hrozienka. Pripravenú zmes navrstvíme na cesto a vložíme dopiecť do rúry.
3. Krém: 3 vajcia, práškový cukor a kakao vymiešame dotuha nad parou. K vychladnutej zmesi pridáme zmäknuté maslo a vymiešame krém, ktorý natrieme na vychladnuté cesto.
4. Čokoládová poleva: Čokoládu polámeme, spolu s maslom rozpustíme nad parou a vymiešame hladkú polevu, ktorú opatrne natrieme na krém. Necháme stuhnúť, potom pokrájame.
Možno Vás zaujmú ďalšie recepty:
Kelová polievka s kuracím mäsomBravčové ragú z mletého mäsaKačica na pomarančochJahodovo-čučoriedkové cheesecakeHuby v sladkokyslom náleveRoláda z mletého mäsa s vajíčkomBalkánsky pekáčPolitické rezyRažniči so zemiakovými plackamiZapekané rybie filé v syrovej omáčke